עוד לפני שנדבר על התפקיד של מנהלי הרשתות נדגיש שמדובר באחד התפקידים הכי מבוקשים בתעשייה.
שאלתם את עצמכם פעם מה כל כך חשוב במנהל רשתות? ובכן את השאלה הזאת אתם צריכים לשאול את אותם החברות אשר היו תחת התקפה של וירוסים, תוכנות זדוניות, תוכנות ריגול, פריצות אבטחה ועוד.
כל חברה אשר קיימת אצלה רשת מחשבים והיא מחזיקה כמויות רבות של מידע, חייבת לאבטח את עצמה ולשמור את המחשבים מפני פריצות אבטחה שונות. לכן הם חייבים להחזיק איש מקצוע - מנהל רשתות תקשורת של מחשבים לטיפול כל הבעיות או התיקונים אשר להם זקוקים המחשבים.
מנהלי IT אפשר למצוא כמעט בכל סוג חברה: פיננסיים, בריאות, בנקים ועוד. העובדה הזו הופכת את התחום ליציב מאוד משום שמגוון רחב של חברות זקוקות לו.
מנהלי רשתות אחראים לכך שרשת המחשבים של הארגון תעבוד באופן תקין. הם מוודאים שהנתונים של העסק נגישים למי שצריך להיות חשוף למידע ומאובטחים מפני תקיפות סייבר אפשריות. מנהלי הרשתות הם גם אלה הפותרים בעיות טכניות, בתחום החומרה או התוכנה. כלומר, מנהל הרשתות אחראי על שני התחומים יחד: ניהול מערכות המחשבים וניהול רשתות מחשבים.
תוכנה, חומרה, סקריפטים, נהלים של מנהל רשת ועוד כל זה הכרחי. חוץ מזה שזה עוזר לזיכרון המערכת התיעוד עוזר לכך שאם מנהל רשתות אחד לא נמצא העבודה יכולה להתבצע על ידי מנהל רשתות אחר. אז תיעוד המערכת זה מאוד חשוב והכרחי לניהול רשת בצורה יעילה.
כמו כן יש לוודא שימוש במערכת לניהול תצורה על מנת לשמור על כל הגרסאות של המסמכים. לדוגמה: מדריכים למשתמש, נהלים למנהל רשתות, מדריכים למנהל ועוד… ללא מערכת ניהול תצורה, יהיה ממש קשה להבין מה היא הגרסה האחרונה של המסמכים וזה יכול לגרום להרבה בלבול וטעויות.
יש לוודא את הגרסאות העדכניות של כל תוכנה אשר משתמשים בה על מנת לקבל את כל התיקונים והעדכונים במהירות ובזמן אמת. וחשוב מאוד לוודא כי קיימת התקנה של תוכנת אנטי וירוס על כל המחשבים החדשים ברגע התקנת מערכת הפעלה חשוב מאוד לא להשאיר את המחשבים עומדים ללא הגנה. יתר על כן תמיד להשאיר עותק על השרת או במקום אחר גיבוי של כל הרשת.
יש לבצע בתור מנהל רשתות כל כמה זמן גיבויים סדירים של כל המסמכים החשובים, נתונים ועוד. הינכם לעולם לא תוכלו לדעת מתי תתבצע התקפה על הרשת .לכן בתור מנהל רשתות הינכם חייבים לקחת את האחריות בידכם ולבצע בצורה סדירה גיבוי של המחשבים.
רשימה של עשה ואל תעשה בקרב המשתמשים השונים יכולה להועיל ולהקל את העבודה למנהל רשתות. הרשימה צריכה להיות ממוקדת לכיוון של אבטחת מידע, הבטחת מידע, ביצועים של המערכת / רשת, בקר על גרסאות שונות של מסמכים ועוד….
לכל מקרה של בעיה צריכה להיות תוכנית פעולה למניעת אסון או תוכנית התאוששות לאחר אסון או פגם ברשת או במערכת וכל צוות ה- IT אמורים להכיר את התוכניות.
מנהל רשתות חייב לשמור על חדר הבקרה על הרשת סגור ומאובטח, אסור להשאיר אותו לבד ללא בקרה. הסיסמא של מנהל רשתות מחשבים אמורה להיות מאובטחת ומאוד קשה לפיצוח.
בניית רשתות מחשבים בצורה היררכית מובנת עם גישה קלה ומהירה. זה עוזר במקרים של תקלות לפנות בצורה נקודתית בצורה מהירה על מנת לתפעל את הבעיה או התקלה.
אסור למנהל רשתות להתקין תוכנות לא מאובטחות. זה יכול להיכנס לתוך הרשת ולאכול את המשאבים של המערכת ולהגביר את כמות האיומים על הרשתות.
כמו כן, מנהל רשתות אמור לבצע מעקב אחריי כניסה ויציאה של נתונים באינטרנט ולוודא אבטחה מלאה של כל הנתונים הנכנסים מהרשת.
מנהל הרשתות נותן מענה לעובדים בכל בעיה טכנית כולל הגדרת חשבונות, התקנת תוכנות, הקצאות הרשאות לארגון, דוא"ל ועוד.
מנהלי רשת בדרך כלל עובדים בהתאם לשעות המקובלות בשוק העבודה: 8-9 שעות עבודה ביום. בדרך כלל הם נדרשים להתמודד עם מגוון רחב של תקלות ובעיות תוך הגעה אל הפיתרון במהירות. לכן התכונות הנדרשות ממנהלי רשת הם משמעת עצמית גבוהה, התמודדות מול לחצים ויחסי אנוש טובים. מנהלי רשתות שטובים בעבודתם יכולים להשתלב בהמשך במגוון רחב של תפקידים כמו מהנדסי רשתות תקשורת או כמומחים לאבטחת מידע.
כדי לעבוד בתחום לא צריך להיות בעל תואר ראשון במחשבים. הכשרה ממוקדת ומעשית בהחלט תאפשר לכם להשתלב בתחום. רוב הקורסים נמשכים בין חצי שנה לשנה, כשכיום ניתן ללמוד אותם 'מרחוק'. הקורסים משלבים מיומנויות תיאורטיות ומעשיות על מנת להכשיר את התלמיד להתמודד בעבודתו עם תקלות ולהצליח לטפל בהם במהירות וביעלות.
לסילבוס המלא של קורס ניהול רשתות System | המסלול המואץ בשילוב כלי AI לחצו כאן