אם אתם חולמים על עבודה בתחום השיווק, אנחנו בטח לא צריכים לספר לכם על הפופולריות של אנשי שיווק דיגיטלי, עד לפני עשור זה היה מקצוע "יחסית נישתי" ובתחילת דרכו, כיום הוא הפך לשם דבר, בעיקר בשל העובדה שאנשים היום הרבה יותר חיים בדיגיטל: מחיפוש מידע על בית עסק ועד לקבלת סרטוני טיקטוק/REELS על "המסעדה שהתל-אביבים לא רוצים שתכירו".

אבל מה באמת נדרש מאותם אנשי שיווק? האם החיים של מנהלי מדיות חברתיות, PPC או SEO "פשוטים" כמו שהם נשמעים? אז זהו, שלא ממש. בכתבה הזו נדבר בדיוק על כך: ההבדלים בין התפקידים השונים, איך מודדים אותם ומהם האתגרים השונים בעולם הזה.

על קצת המזלג ואמ;לק - ההבדל בין התפקידים (שיטות שיווק שונות)

בחרנו להתרכז בשלושת התפקידים הפופולריים ביותר בעולם השיווק הדיגיטלי:

מנהל מדיות חברתיות (אורגני וממומן)

מנהל מדיות חברתיות אחראי על יצירת וניהול תוכן בפלטפורמות כמו פייסבוק, אינסטגרם, טיקטוק ולינקדאין. הוא מפתח אסטרטגיות תוכן, מנהל קמפיינים ממומנים, עוקב אחר מעורבות הקהל ומשתמש בניתוח נתונים לשיפור הביצועים. עקרונית, התפקיד מתפצל לשניים ברוב המקרים:
הראשון הוא יצירת תוכן, ניהול עמודים, מענה לגולשים, העלאת פוסטים, בין אם זה למטרות קמפיין או בין אם זה למטרות סושיאל אורגני.
השני נוגע יותר לקידום התכנים באופן ממומן ותפעול מערכות הפרסום של מטא, לינקדאין וטיקטוק, בניית קהלי יעד, עמידה בתקציבים, אופיזימציה וכו'.

מנהל PPC (פרסום ממומן במנועי חיפוש)

מנהל PPC מתמקד ביצירת וניהול קמפיינים ממומנים בגוגל. הוא מבצע מחקר מילות מפתח, כותב מודעות ממירות, מבצע אופטימיזציה של תקציבים ומתמודד עם אלגוריתמים של מכרזים לפרסום. בנוסף, הוא עוקב אחר ביצועי המודעות, מבצע A/B טסטים, ומשתמש בכלים כמו Google Ads ו-Google Analytics לשיפור מתמיד. במקרים רבים, התפקיד הזה חופף מאוד עם מנהל קמפיינים ממומנים ברשתות חברתיות.

מנהל SEO (אופטימיזציה למנועי חיפוש)

מנהל SEO אחראי על שיפור הנראות האורגנית של אתרים במנועי חיפוש כמו גוגל. הוא מבצע מחקר מילות מפתח, אופטימיזציה לתוכן וקישורים פנימיים, ומשפר היבטים טכניים כמו מהירות אתר וחוויית משתמש. בנוסף, הוא עובד על בניית פרופיל קישורים חיצוניים (backlinks) ומנתח ביצועים באמצעות כלים כמו Google Search Console.

קידום אתרים בגוגל

שלושת העקרונות המנחים: מדידה, ניתוח ופרסום

להעלות תוכן, סושיאל, וסרטונים זה נחמד או אפילו קמפיין. אבל מה קורה עם המספרים ביום שאחרי? אנשי פרסום ממומן מתמקדים במספרים 24/7, הם צריכים להציג דוחות שונים למנהלים וללקוחות שלהם, בשביל לראות האם הם קרובים ליעדים שהציבו להם.

על פי אילו מדדים הם נבחנים? זה משתנה מארגון לארגון, ממטרה למטרה וכמובן גם מקמפיין לקמפיין.
נתחיל בעובדות הפשוטות, מה הייתה המטרה של הקמפיין? בואו ניקח את זה לדוגמה בחברת ביטוח משגשגת, מגיע חודש חדש, והם הציבו לעצמם מטרה: 500 מצטרפים בחודש. הם יודעים שפלוס מינוס בשביל להגיע לכך, הם יצטרכו כ-2,500 לידים (זאת אומרת שאחד מכל 5 לידים "נסגר"). לשם כך הם הציבו תקציב של כ-500,000 ש"ח, כשהם מודעים לכך שכל ליד בדרך כלל (באותה התקופה לפחות) עולה בממוצע כ-200 ש"ח.

במהלך כל החודש מנהל הדיגיטל בודק את הביצועים שלו ורואה מה עובד, מה לא עובד, האם הקריאייטיב הקריאייטיב מספיק טוב? האם עמוד הנחיתה מספיק ממיר? והאם בכלל הלידים איכותיים עם אחוזי סגירה "סבירים"? בכל התקופה הזאת הוא מבצע מדידות וניתוחים של הקמפיין. החלק המעניין הוא שתמיד אפשר לשנות, לבצע אופטימיזציה במהלך החודש בשביל להגיע אל היעד הנכסף, וגם אם נראה שזה רחוק או קשוח - תמיד אפשר להרים דגל אדום ולהתריע על כך למנהל הדיגיטל/מנהל שיווק דיגיטלי. כך שלא יהיו הפתעות בסיום החודש.

מספר מושגים שאתם חייבים להכיר:

  • ROI - Return on Investmen– יחס הרווח מול עלות הפרסום.
  • CTR - Click Through Rate – אחוז ההקלקות מתוך החשיפות.
  • CPC - Cost Per Click – עלות ממוצעת לכל הקלקה במודעה.
  • CPM - Cost Per Mille – עלות לאלף חשיפות בפרסום.
  • Conversion Rate – אחוז המבקרים שהשלימו פעולה רצויה.

למדריך המושגים המלא בשיווק הדיגיטלי לחצו כאן >>

אתגרים בעבודה? האמת מאחורי ניהול סושיאל

עבודה בסושיאל היא רוב הזמן כיפית, אבל יש מקרים שבהם העבודה מאוד מאתגרת, במיוחד כשמנהלי הסושיאל כבר לא תלויים בעצמם, אלא בעבודה עם משפיענים ויוצרי תוכן. נחבור פה שוב לדוגמה אחרת: מותג שוקולדים ייצר line חדש של מוצרים. הקמפיין כבר נבנה, כולל חלוקת תקציבים ליצירת תכנים לעמודי הסושיאל, אתר חדש, פרסום ברשתות המזון וכמובן: עבודה עם יוצרי תוכן ומשפיענים.

נשמע חלום? אז זהו, שלא תמיד, מציאת המשפיענים היא עבודה מאתגרת, ואף יותר כשהדברים לא בדיוק מסתדרים. המוצר יכול להגיע אל יוצר התוכן ומשם "הכדור אצלו", וכאן יכולים להיות לא מעט בעיות:

1. יצירת הסרטון בדיליי (למרות שבהסכם נכתב אחרת)
2. לא לשים לב לפרטים הקטנים (למשל: לא לציין שהמוצר הוא ליין חדש לגמרי שנוצר)
3. צילום רע

והכי נורא: ביצועים גרועים בפועל.
מציפייה שה-REEL או הטיקטוק יקבלו לפחות 80 אלף צפיות ו-500 אינטראקציות, הוא בקושי הגיע ל-1,500 צפיות ו-0 אינטראקציות. מה עושים מכאן? תמיד יש פתרונות. אבל בסוף - זה עניין לא פשוט בכלל. המזל הוא שיש מספר משפיענים, ככה שהם "מחפים" אחד על שני מבחינת מספרים, כי תמיד יש את המשפיען או המשפיענית שמפתיעים לטובה.

זו הצצה קלילה ל: "מה באמת קורה מאחורי הקלעים". אבל מבטיחים לכם, שאין דבר יותר מספק בעולם מלצאת בקמפיין מוצלח, ושהלקוח מתקשר אליכם בשיא הגאווה שהוא ממש אהב את כל מה שעשיתם. טיפ קטן: תנו ליוצרי התוכן והמשפיענים את המושכות, הם יודעים הכי טוב איך להתנהל עם בריף, כי הם אלו שעובדים על התכנים בפועל והם יודעים בדיוק מה עובד ומה לא עובד עם הקהל שלהם.

אז איך מגיעים לשם?

בקורס שיווק דיגיטלי תוכלו לקבל הכשרה מקיפה לכל שלושתם המקצועות שציינו כאן בכתב: ניהול סושיאל, ניהול קמפיינים ו-SEO. כל זאת במטרה להכשיר אתכם בצורה הטובה ביותר לשוק, כך שבסיום הקורס תוכלו ישירות להתברג לאחד ממשרדי הפרסום, החברות או הסוכנויות שאנו עובדים איתם באופן קבוע. מתחילת המסלול, קרוב לעשור, כבר אלפי סטודנטים מצאו את עצמם במשרות הנחשקות ביותר, שחלקם היום כבר הגיעו לתפקידים הבכירים יותר: מנהלי שיווק, מנהלי דיגיטל ואפילו סמנכ"לי שיווק.

ליצירת קשר עם היועצים שלנו לחצו כאן >>

לעוד כתבות
צ׳אט בוואטסאפשיחהלפרטים והרשמה