לפני שאנשים פוצחים במסע לפיתוח הקריירה שלהם, בין אם זה בלימודים או קורס מסוים, כנראה אחת מהשאלות הראשונות שאנשים שואלים את עצמם על אותו תחום לימודי היא: "אז זה נשמע מעניין והכל, אבל כמה באמת מרוויחים בזה?". כי בינינו, לא משנה עד כמה מקצוע יכול להיות מרתק או מסקרן (ותאמינו לנו, שתחום ה-UI/UX נחשב לאחד מהמעניינים והמתפתחים ביותר בשנים האחרונות) - לאנשים חשוב לדעת מה תהיה המשכרות שלהם.

במאמר הבא נצלול למשכורות השונות בתחום, טיפים למתחילים ומה ההבדל בין UI ל-UX.

איך הניסיון משפיע על השכר - שכר מעצב UX UI ב-2025

"כמה מרוויח מעצב UX UI כיום?" זו שאלה שאנחנו מקבלים לא מעט, והאמת? שהנתון הזה משתנה משנה לשנה, והחדשות הטובות הן: הביקוש עבור מעצבים לתחום רק הולכת ועולה. על כך נדבר בהמשך. אבל בואו נעשה לכם קצת סדר בעניינים:

0-2 שנות ניסיון12,000 עד 15,000 ש"ח
3-5 שנות ניסיון15,000 עד 22,000 ש"ח
מעל 6 שנות ניסיון23,000 עד 27,000 ש"ח

*הנתונים נלקחו מהאתר אולג'ובס, טבלאות שכר UX

מה עוד עלול להשפיע על השכר? מלבד הניסיון שלכם? קיימים עוד אלמנטים שעלולים להיות אפקטיבים על השכר שלכם:

מה עוד עלול להשפיע על השכר?

מלבד הניסיון שלכם? קיימים עוד אלמנטים שעלולים להיות אפקטיבים על השכר שלכם:

1. סוג מקום העבודה - השכר משתנה אם אתם מגיעים לסטודיו בתחילת דרכו ואתם מבצעים פרויקט לחברה קטנה לבין להגיע לסטארט-אפ שמעוניין לפתח אפליקציה שקהל היעד שלה הוא גלובלי.

2. תיק העבודות שלכם - כמובן שניסיון זה הכל, טוב נו, כמעט הכל, ברגע שיש לכם תיק עבודות טוב ביד - זה לחלוטין יכול לשחק לטובתכם. אמנם זה לא משהו שיכול להרשים כל מגייס/ת או מנהל/ת סטודיו, אבל ברגע שמוצאים את הבן אדם הנכון, השמיים הם הגבול

3. כישורי מו"מ - כשאתם בתהליכי גיוס מול מקום מסוים, אתם תוכלו להתמקח על השכר בהתחלה, מבלי להיכנס פה לזה בצורה מעמיקה מדי, תמיד תזכרו שחלק מהעניין על משא ומתן מול המגייסים הוא נדבך חשוב במשכורת שלכם. וכן, גם מאפיין חווית משתמש מתחיל יכול למצוא את עצמו מרוויח מספיק מכובדת אם הוא יודע להתנהל כמו שצריך.

    ומה בנוגע לפרילנס? שם התמונה קצת משתנה, כיוון שלא מדובר בשכר חודשי (אלא אם כן מדובר בריטיינר). ההמלצה שלנו? לנסות לחשב פרויקטים לפי סכום שעתי, כשאת השכר אתם אמורים לחשב לפי זמן הניסיון שלכם (שכר חודשי) ולחלק בסכום השעות החודשי. כמובן שככל שיש פחות שעות, ככה אתם אמורים להרוויח יותר ולשעה, וגם, תמיד תזכרו לחשב את חישובי המס (והמע"מ במידת הצורך).

    אז למה הביקוש הולך וגובר עבור אנשים חווית משתמש (UI/UX)?

    נתחיל טיפה מ"הנתונים היבשים": בין 2020 ל-2025 חלה צמיחה משמעותית במספר האתרים והאפליקציות. נכון ל-2024, יש מעל 1.98 מיליארד אתרים, עם כ-455 מיליון פעילים. שוק האפליקציות רשם עלייה של 13% בהוצאות הצרכנים, שהגיעו ל-150 מיליארד דולר. אפליקציות בינה מלאכותית צמחו ב-200%, ושוק האפליקציות לבריאות נשים רשם צמיחה שנתית של 20.6%.

    ככל שהביקוש עבור אתרים או כל ממשק דיגיטלי אחר גדלים - כך גם הביקוש עבור המאסטר מינד שנמצאים מאחורי כל התעשייה הזאת: מעצבי UI/UX. אבל מה הופך את המקצוע הזה לכל כך מעניין ומסקרן? את התשובות תמצאו בפסקה הבאה.

    מה זה בכלל מעצבי UI/UX?

    מאחורי כל אתר, אפליקציה או ממשק דיגיטלי שאתם פוגשים (כן, גם המסך הדיגיטלי שאתם מזמינים ממנו מקדולנדס) פותח על ידי מעצבים גרפיים, אנשי קופי ותוכן וגם בוני אתרים, אבל מאחורי כל הסיסטם, והאפיון של המערכת הזאת עומד מנצח אחד על התזמורת, והוא מעצב UI/UX.

    ככל שחווית המשתמש של מוצר דיגיטלי טובה יותר, כך יותר סיכוי שהלקוחות/הגולשים יהיו מרוצים, וכפועל יוצא מכך, כך אנשים יישארו יותר זמן באתר, יבצעו יותר הזמנות או ישאירו פרטים, שאלו כנראה שלושת המטרות העיקריות היום בכל אתר או ממשק דיגיטלי.

    אבל רגע, למה חוויה נוחה אמורה להשפיע על הלקוח הפוטנציאלי? תנסו להיזכר רק בממשק השתמשתם בו לאחרונה, אולי זו הייתה האפליקציה להזמנת האוכל או איזה אתר ממשלתי שהייתם אמורים להעלות אליו איזשהו טופס. התהליך, גם אם זה בתת מודע, מאוד משפיע על ההחלטות שלכם, וככל שההליך נוח ופשוט יותר, ככה אתם תיזכרו את האפליקציה לטובה ותרצו להזמין ממנה שוב, ואם החוויה הייתה נוראית? שלא היה ברור מה מוביל לאן ומה צריך לעשות? אתם כנראה תוותרו על התענוג בפעם הבאה, ותלכו למוצר של המתחרים.

    מעצב חווית משתמש - מתוך כתבה שכר מעצב UX UI

    טיפים למעצבים מתחילים

    התחום קורץ ומסקרן אתכם? אם אתם מעצבים בתחילת דרכם או אפילו אנשים ללא שום ניסיון בתחום, יש לנו מספר טיפים שאתם חייבים להכיר, רגע לפני שאתם צוללים ובוחרים בקורס או לימודי חווית משתמש.

    תתחילו מהכרת התוכנות הפשוטות:

    1. אילוסטרייטור
    2. פוטושופ
    3. כלי אנימציה שונים, כמו פרימייר או אפטר אפקטס
    4. והכי חשוב: פיגמה שהפכה בשנים האחרונות לכלי האיכותי והפופולרי ביותר לעיצוב ממשקים ופרויקטים דיגיטלים.

    במקביל לכל אלו, חשוב לבדוק שאתם לומדים וצוללים לידע שהוא לא פחות חשוב מאשר התוכנות הנ"ל, כמו: מיתוג ועיצוב לדיגיטל, מחקר ואפיון ממשקים (UX), עיצוב ממשקים (UI).

    הכירו את ההבדלים בין UX ל-UI

    השמות שלהם אולי תמיד הולכים ביחד, אבל ההבדלים ביניהם מהותיים וחשובים:

    • UX (חוויית משתמש) מתמקד בתחושה הכללית של המשתמש בעת השימוש במוצר, כולל מחקר משתמשים, ארכיטקטורת מידע ועיצוב זרימות שימוש.
    • UI (ממשק משתמש) עוסק בעיצוב החזותי והאינטראקטיבי, כמו צבעים, טיפוגרפיה, כפתורים ופריסה.

      ואם ננסה להקביל את זה לאופן קצת יותר מוחשי:
    • UX זה איך הרכב מרגיש בזמן הנהיגה – האם המושבים נוחים? האם השליטה קלה ואינטואיטיבית?
    • UI זה איך לוח המחוונים נראה – האם הכפתורים ברורים? האם הצבעים תורמים לקריאות?

    אז איך נכנסים לתחום?

    מומלץ לקבל הכרה עמוקה עם עולם העיצוב הגרפי, ובמקביל אליו, להכיר לעומק גם את עולמות חווית המשתמש - UI/UX. אצלנו ב-HackerU תוכלו למצוא קורס עיצוב גרפי – המסלול המלא לעיצוב בדיגיטל | בשילוב AI, בו תלמדו את יסודות העיצוב, עיצוב דיגיטלי (UX/UI) וכלי AI, ותוכלו להשתלב בסיום ההכשרה בתעשייה כמעצבים גרפיים, דיגיטליים או חוויית משתמש.

    לעוד כתבות
    צ׳אט בוואטסאפשיחהלפרטים והרשמה