קורות החיים הם כרטיס הביקור שלנו ומטרתם העיקרית היא לגרום למעסיקים לזמן אותנו לראיון.
לכן עליהם להיות שיווקיים, בולטים, תופסי עין ומעניינים, כאשר הם כתובים ומנוסחים כהלכה.
אז מאיפה מתחילים?
לצורך כתיבת קורות חיים בצורה נכונה, יש לשים לב למספר פרטים חשובים:
חשוב מאוד, בראשית הדף לציין באופן קריא, ברור ובולט את כל הפרטים האישיים שלכם:
שם - בגופן בולט ובפונט גדול יותר משאר הטקסט.
פרטי קשר מלאים - טלפון סלולרי, כתובת, דוא“ל והפניה לכתובת לינקדאין. שנת לידה - אפשר, אך לא חובה.
דרישות השכלה או ניסיון רלוונטי
הרובריקה הבאה יכולה להיות השכלה או ניסיון רלוונטי, בהתאם לדרישות המשרה.
במקרה שבו הניסיון או ההשכלה הם הרלוונטיים לתפקיד - יש לפתוח איתם את קורות החיים בהתאמה.
אם מדובר על תפקיד של ג‘וניור או בוגר בתחילת הדרך, ההשכלה היא הרלוונטית ולכן יש לרשום כמה שיותר פרטים על התחום הנלמד, שם המוסד האקדמי, השנים בהן למדתם ומומלץ להביא קישור לפרויקט שנעשה במסגרת הלימודים (לדוגמה: תיק עבודות לבוגרי קורס גרפיקה, פרויקט לבוגרי קורס בניית אתרים וכד').
במקרה שבו אין לכם את ההשכלה האקדמית הנדרשת, ברובריקת ההשכלה יש לציין קורסים והשתלמויות רלוונטיים, אם יש. כמו כן, ניתן גם לציין תוכנות, שפות תכנות או הכרת טכנולוגיות רלוונטיות למשרה.
אם יש ניסיון רלוונטי, יש לציינו תחת רובריקת ניסיון תעסוקתי, תוך ציון טווח השנים בהן עסקתם בתחום. לרוב מומלץ לציין את מקום העבודה האחרון תחילה ולאחר מכן מתחתיו את שאר מקומות העבודה הרלוונטיים.
במקרה שבו הניסיון הקודם הוא הרלוונטי, ניתן לערוך את שנות הניסיון באופן כרונולוגי מהקודם לעכשווי.
איך לבחור את המשרה הבאה שלכם?
תחילה יש לעיין בפרופיל המשרה שאליה ניגשים ולהבחין מהן הדרישות ההכרחיות, דרישות נוספות מועדפות, תכונות אופי נדרשות ויכולות נלמדות ונרכשות.
במקרה שישנה התאמה מלאה - יש לציין את אותן התכונות, השכלה וניסיון בפרופיל בראשית הדף מיד לאחר רובריקת הפרטים האישיים. הפרופיל צריך להיות קצר ותמציתי ויחד עם זאת מנוסח באופן שחופף את דרישות המשרה, תוך דגש על יתרונות המועמד.
אם ההתאמה היא חלקית, כלומר אין מספיק שנות ניסיון או לחלופין ישנו מספיק ניסיון אך ללא ההשכלה הרלוונטית, מומלץ לשלוח את קורות החיים אך לתת דגש על היתרונות הרלוונטיים ולציין שיש מוטיבציה להשתלב בתחום ונכונות ללמוד ולעמוד באתגרים מקצועיים.
דבר נוסף שיש לתת עליו את הדעת
עבור מועמד בעל ריבוי מקומות תעסוקה - עדיף להתמקד ב- 3-4 מקומות עבודה רלוונטיים ולא לפרוס את כל ההיסטוריה התעסוקתית. מועמד חסר ניסיון ובעל השכלה רלוונטית לתפקיד, צריך להדגיש תכונות אופי רלוונטיות כמו “איש QA מתחיל - מאופיין בשימת לב לפרטים קטנים, פרפקציוניסט, חובב טכנולוגיה בשעות הפנאי, עוסק בתחום המחשבים כתחביב ועוד“.
דברים חשובים נוספים
הדברים הקטנים בקורות החיים שלכם הם גם אלו שלפעמים “תופסים“ את העין. לכן, יש להקפיד שאורך המסמך לא יעלה על דף אחד. לעומת זאת, במשרות בכירות כשמדובר במועמד בעל ניסיון רב ובהשכלה רלוונטית, ניתן לגלוש לשני עמודים.
יש לשים לב לקיום רצף תעסוקתי או השכלתי בקורות החיים ולעיתים מומלץ לציין גם משרות שאינן רלוונטיות למשרה המוצעת ובלבד על מנת שיהיה לכם את הרצף הנדרש. הדבר מעיד על מועמד נחוש שעובד או אף לומד והנתונים המופיעים יוכלו לספר על יציבות תעסוקתית וחריצות.
דבר אחרון שחשוב לשים לב אליו הוא שמירה על אסתטיות המסמך. מומלץ להשתמש בפונט David או Ariel גודל 12.
במשרות אשר דורשות יכולות עיצוביות שונות כגון גרפיקה, ניתן ומומלץ לתת ביטוי ליצירתיות ולהדגיש יכולות גרפיות. יש לערוך הגהה לפני שליחת המסמך ולוודא כי אין שגיאות כתיב ולהקפיד על פריסת הטקסט לאורך כל הדף.
בתום שלב עריכת קו“ח, בצעו מחקר שוק קטן בתחום שבו תרצו לעבוד. חפשו משרות רלוונטיות לתחום שלמדתם ובדקו אילו חברות עוסקות בתחום ובאילו חברות תרצו להשתלב.
כחלק מתהליך ההכנה אצלנו ב'חממה' הטכנולוגית של HackerU, תעברו סדנה שבה תרכשו כלים כיצד לכתוב קו“ח, כיצד לענות על שאלות מכשילות בראיונות עבודה ואף נערוך לכם סימולציה לראיון עבודה. בתום הסדנה כל בוגר יעבור הכנה פרטנית לקראת ראיונות העבודה וכן עריכה ותיקון של קו“ח במידת הצורך. לאחר שערכנו תיקונים לקו“ח, נתחיל לשלוח את קורות החיים שלכם לחברות בתחום שלמדתם.
מרגע שקורות החיים שלכם נשלחו למשרה בחברה מסוימת, יש לערוך מעקב מסודר אחר החברות שפונות אליכם. לפני כל ראיון כדאי ורצוי לדעת כמה שיותר על החברה, אופי המשרה, דרישות התפקיד, אופי המיון וכמובן הראיונות והמבחנים באותה חברה.
לאחר שליחת כמות נכבדת של קורות חיים, השלב הבא הוא ראיון טלפוני שיתבצע ע“י החברות שאליהן הפניתם קורות חיים. הראיון הטלפוני הוא שלב קריטי ומשמעותי להמשך תהליך קבלתכם לעבודה ויש לנהלו באופן מושכל על מנת לא להיפסל.
לפיכך, חשבו כיצד לשווק את עצמכם נכון: כיצד אתם עשויים להתאים לחברה בפן המקצועי, האם ההשכלה שברשותכם רלוונטית למשרה המוצעת או לחילופין, אולי יש ברשותכם פרויקט רלוונטי ובמקרים מסוימים אף ניסיון רלוונטי. כמו כן, חשבו על נקודות חוזקה ותכונות אופי טובות שלכם שנדרשות במסגרת התפקיד, ובהתאם לכך תכננו כיצד אתם יכולים להדגיש זאת במהלך השיחה באופן המדויק ביותר לדרישות המשרה.
הראיון הטלפוני עשוי לתפוס אתכם לא מוכנים, אי לכך היו ערוכים תמיד עם כלי כתיבה, דאגו שיהיה ברשותכם תמיד עותק זמין ועדכני של קורות החיים והקפידו לענות בנימוס ובאופן קונקרטי. אם אתם לא במצב נוח לשיחה, הקפידו לקבל את מירב הפרטים מהמראיין, כגון שמו, שם החברה אותה הוא מייצג, טלפון שלו, תפקיד וזמן נוח לשיחה והקפידו לחזור אליו/אליה בזמן שקבעתם.
בזמן השיחה נסו לקבל כמה שיותר מידע על אופי התפקיד ודרישות המשרה ונסו להתאים עצמכם באופן מדויק וחופף כמה שאפשר לדרישות התפקיד, הן מבחינת השכלה, פרויקט ו/או ניסיון או תכונות אופי וחוזקות שלכם. הביעו מוטיבציה ללמוד ולהשקיע והישמעו נמרצים ונלהבים לקבל את ההזדמנות הראשונה לעסוק בתחום. אם אין ברשותכם ניסיון רשמי, אך ישנו ניסיון חובבני שמעיד על סקרנותכם ועל יכולת הלמידה שלכם, אל תהססו לספר על כך בהרחבה מסוימת.
אם עברתם את השלב הזה בהצלחה - ככל הנראה תזומנו לראיון פרונטלי או למבחנים. חיזרו היטב על חומר הקורס ועל השאלות שנשאלות בראיון עבודה, והגיעו מוכנים לאחר שלמדתם קצת על החברה ועל התפקיד. הקפידו להתייחס לפגישה ברצינות והגיעו בזמן, יצוגיים וחדורי מוטיבציה.
בהצלחה!