כמה פעמים שמעתם את המשפט "אי אפשר להצליח בחיים בלי תעודת בגרות"? כמו כן, סביר להניח שאתם מכירים את הגרסה המעודכנת יותר: "אי אפשר להתקבל ללימודים מבלי לעבור מבחן פסיכומטרי." במאמר זה, נפריך כמה תפיסות מוטעות סביב לימודים שאינם דורשים פסיכומטרי או בגרות רשמית. נספק תובנות לגבי איך תוכלו לשפר את הסיכויים שלכם להתקבל לתוכניות כאלה, כמו גם להבטיח הזדמנויות תעסוקה. בנוסף, נצייד אתכם בכל הכלים להצלחה לאורך המסע לקריירה, מהשלבים הראשונים של מחשבה על לימודים ועד לנקודה שבה כבר ביססתם קריירה מצליחה. 

לימודים ללא פסיכומטרי ישר לעבודה בהייטק:

קורס QA
קורס סייבר Ethical Hacking 
קורס שיווק דיגיטלי – קורס קידום אתרים אורגני SEO, קידום ממומן PPC ורשתות חברתיות
קורס בניית אתרים Full Stack Development 
קורס עיצוב גרפי המסלול המלא
קורס ניהול רשתות ואבטחת מידע 
קורס אנימציה בתלת מימד משולב גיימינג

אם נולדתם בשנות ה-90 או ה-2,000, סביר להניח שאתם מכירים את המסלול הקבוע שצעירים רבים הולכים בו בדרך לקריירה: תיכון, שירות צבאי, מבחן פסיכומטרי, אוניברסיטה או מכללה ללימודי תואר ראשו ולבסוף חיפוש עבודה ובחירת קריירה. עם זאת, מה קורה כשאתם סוטים ממסלול החיים המקובל הזה? ובכן, יש לנו חדשות טובות בשבילכם - אתם לא לבד. 

בשנים האחרונות חל שינוי משמעותי בזמינות הקורסים המקצועיים, בעיקר בתעשיית ההייטק. מרכזי לימודים כמו ה-'חממה' הטכנולוגית של HackerU מציעים מגוון רחב של קורסים בתכנות, פיתוח, שיווק, סייבר, עיצוב ותחומים נוספים שמכינים אתכם לקריירה בהייטק. 

הרשו לנו ללוות אתכם צעד אחר צעד לקראת הקריירה החדשה שלכם, בה תוכלו להשיג את תנאי השכר והעבודה שתמיד חלמתם עליהם.  

לפני שנעמיק בנושא האם ההצלחה ניתנת להשגה ללא פסיכומטרי, נתייחס תחילה למה היא בעצם בחינת הפסיכומטרי. פסיכומטרי מתייחס לתחום המחקר המתמקד במדידת תכונות פסיכולוגיות, כגון ידע, יכולות ותכונות אישיות. זה כרוך בדרך כלל בניהול מבחנים סטנדרטיים כדי להעריך את כישרונו של אדם בתחומים שונים. 

עם זאת, חשוב לציין כי הערכות פסיכומטריות אינן תלויות אך ורק בביצועים של אדם. הם גם לוקחים בחשבון את תוצאות הביצוע של נבחנים אחרים. המשמעות היא שציוני המבחנים נקבעים ביחס לציונים שהושגו על ידי נבחנים אחרים. כתוצאה מכך, גישה זו עלולה ליצור חוסר שקיפות באופן שבו נקבעים ציונים. כתוצאה מכך, אוניברסיטאות ומכללות רבות מתחילות להכיר בכך שמבחנים פסיכומטריים עשויים שלא למדוד באמת את פוטנציאל ההצלחה של אדם בלימודיו או לשקף את רמת הבשלות שלו. 

במחקר שנערך לאחרונה, הסיקו שכדי לספק סיכוי לשוויון הזדמנויות לכל השכבות ולכל הקהלים, חייבים להקל על תנאי הקבלה וכן לקיים לימודים ללא פסיכומטרי. רק בדרך זו, שבה מספקים הזדמנות קבלה ללימודים גם בדרכים חלופיות לבחינה הפסיכומטרית או תעודת הבגרות, ניתן להבטיח שיותר אנשים מבריקים וחכמים יקבלו הזדמנות שווה להצליח, גם אם לא צלחו את הפסיכומטרי או הבגרות. 

אז אילו לימודים בלי פסיכומטרי יש? 

את הקרדיט להפחתת המחסום הפסיכומטרי בהשכלה הגבוהה ניתן לייחס למכללות שנקטו צעדים להנגשת החינוך למגוון רחב יותר של אנשים בישראל. מכללות אלו הטמיעו מדיניות המאפשרת קבלה לסטודנטים עם ציוני פסיכומטרי נמוכים יותר, וחלק מהמוסדות אף ביטלו לחלוטין את הדרישה לבחינות הפסיכומטריות. על ידי בחירת הנתיב האקדמי הנכון, אנשים יכולים להגיע להצלחה אמיתית, גם ללא הסתמכות על הערכות פסיכומטריות. גישה זו פותחת דלתות לאנשים שאולי הודחו בעבר בשל ציוני הפסיכומטרי שלהם ומטפחת מערכת השכלה גבוהה יותר מכילה ומגוונת. 

המכללות מציעות מגוון רחב של לימודים לתואר ראשון, אך הן גם עונות לדרישות המתפתחות של כוח העבודה על ידי מתן קורסים מקצועיים קצרים. קורסים אלו מאפשרים לאנשים לרכוש מיומנויות ספציפיות וכישורים מקצועיים בטווח זמן קצר יותר. כתוצאה מכך, חלה עלייה ניכרת במספר האנשים שבוחרים ללמוד במכללות, במיוחד בקרב קבוצת הגיל הצעירה (18-35 שנים). גל ההתעניינות הזה בולט במיוחד בתחום מקצועות ההייטק.  

בשנים האחרונות, הדור הצעיר מזהה יותר ויותר את ההזדמנויות בתחום ההייטק ושואף לעבוד במשרדי הייטק מפוארים עם שכר גבוה. 

בעוד שאוניברסיטאות בדרך כלל מטפחות למידה על פני תקופה ממושכת של זמן, לעתים קרובות על פני מספר שנים, מרכזים ללימודי הייטק עושות את זה במספר חודשים בלבד. 

המטרה העיקרית שלהם היא לצייד את הבוגרים עם הכישורים הדרושים כדי לצאת לשוק העבודה באופן מיידי. אתם עשויים לתהות כיצד מרכזים המציעים לימודי הייטק מעריכות את התאמתם של המועמדים מבלי להסתמך על פסיכומטרי ובגרויות. 

ב-HackerU למשל, מכיוון שאנו מחויבים להקל על השמה בעבודה עבור הבוגרים שלנו, עלינו להבטיח שלמועמדים יש את הכישורים הנדרשים כדי להצליח בסביבת העבודה העתידית שלהם.  

בגישתנו, אנו מאמינים כי יש חשיבות שהסטודנטים יעברו שלב מיון קצר לפני ההרשמה לקורס המורחב. 

קורס מיון זה נמשך בדרך כלל סביב 20-25 שעות ומכסה את ההיבטים הבסיסיים של תחום הלימודים. לאחר סיום הקורס, הסטודנטים צריכים לעבור מבחן מסכם על כל החומר הנלמד. אם הם עוברים בהצלחה את המבחן ועומדים בדרישות המסלול, הם ימשיכו לקורס המורחב. עם זאת, אם הם לא יעברו או יחליטו לא להתקדם, הם יקבלו את כספם בחזרה למעט דמי ההרשמה.  תהליך מיון זה מאפשר לנו להבטיח כי המועמדים הממשיכים לתכנית הראשית בעלי הבנה בסיסית של הנושא וצפויים להצליח בלימודים. 

בדרך זו, אנחנו מאפשרים לכל מי שבאמת רוצה ללמוד הזדמנות שווה להצליח ולהיכנס לעולם ההייטק גם אם אין לו פסיכומטרי או בגרות. אנחנו מאמינים שכל מי שבאמת רוצה, יכול גם להצליח בתחום. אם כך, בואו נעבור שלב אחרי שלב (אל תדאגו, יש רק 3 שלבים) מההחלטה מה ללמוד ועד שלב הקבלה ללימודים ולעבודה: 

בשלב הראשון: בוחרים מה ללמוד 

לחלק מהאנשים ברור מה יהיה מסלול הקריירה העתידי שלהם מגיל צעיר מאוד. 

הם הולכים בעקבות הוריהם, לומדים מיומנויות דומות ולעתים קרובות ממשיכים ללימודים באותן מכללות או אוניברסיטאות. עבור אנשים אלו, הרעיון להתחיל לימודים ללא פסיכומטרי ובגרות עשוי להיות לא מוכר ולא סביר. 

קבוצה נוספת של אנשים מעצבת את העדפות הקריירה שלהם לפני או במהלך שירותם הצבאי. הצבא מציע הזדמנויות ללמוד מקצועות ספציפיים, שיכולים לספק להם נקודת פתיחה בעולם ההייטק. 

עם זאת, אנשים רבים עוברים תהליך ממושך של התבוננות בכל הנוגע לבחירת המקצוע שלהם. הם עוסקים בחשיבה עצמית, מבקשים עצות ובוחנים אפשרויות שונות לפני שהם מחליטים על מסלול קריירה.  

כאשר בוחרים מה ללמוד, חשוב לקחת בחשבון מספר פרמטרים: 

  • עניין אישי: 

כשמחליטים על תחום לימודים, חשוב לקחת בחשבון את האינטרסים האישיים שלנו. זה הזמן להרהר ולזהות את כל התחומים שבאמת קורצים לנו. קחו את הזמן לחקור אפשרויות שונות ולראות מה יגרום לכם להתעורר עם חיוך, בידיעה שאתם רודפים אחרי משהו שאתם באמת נהנים ממנו.  

  • הערכת מיומנות: 

לאחר שיש לכם רשימה של התחומים שבהם אתם מעוניינים, הגיע הזמן להעריך את הכישורים שלכם. זהו את התחומים שמוציאים ממכם את הטוב ביותר, שבהם אתם מרגישים בטוחים ומסוגלים להתגבר על אתגרים. חשוב לקחת בחשבון גם תחומים שבהם אתם אולי לא מצטיינים כרגע, אבל עם מסירות והתמדה, יש לכם פוטנציאל לשגשג.  

בתקופת בית הספר, התחלקנו לשני סוגים של אנשים – הומניים וריאליים. אם אתם משתייכים לפלג הריאלי, אתם בטח פורחים במקצועות האנליטיים, תוכלו למצוא את עצמכם מסתדרים מאוד בקלות עם מקצועות התכנות והפיתוח. לעומת זאת, אם אתם יותר הומניים, אתם אוהבים לכתוב ואתם מאוד אסתטיים עם חוש יצירתי, אתם תוכלו למצוא את עצמכם מאוד מצליחים בתחומים היצירתיים כמו עיצוב גרפי או שיווק דיגיטלי.  

  • שיקולים פיננסיים: 

בעוד שהעיסוק בתשוקות שלנו הוא הגשמה, חשוב גם לקחת בחשבון את ההיבט הכספי. בואו נהיה מציאותיים, כולנו שואפים לקבל משכורת גבוהה. למרבה המזל, בעידן הדיגיטלי של היום, ישנם מחשבוני שכר (להוסיף לינק) רבים זמינים המספקים הערכות של רווחים פוטנציאליים במקצועות שונים, במיוחד בתעשיית ההייטק. בנוסף, כדאי לבדוק כיצד המשכורות עשויות לעלות עם הניסיון בתחום שבחרתם.  

לימודים ללא פסיכומטרי - קורסים בהייטק ללא פסיכומטרי
מבחן הפסיכומטרי – לא באמת מנבא הצלחה

בשלב השני – בוחרים איפה ללמוד 

לאחר שקיבלתם את ההחלטה להמשיך בלימודי הייטק ובחרתם את המקצוע הרצוי, השלב הבא הוא בחירת המוסד החינוכי המתאים למטרות שלכם. בדקו את היתרונות והחסרונות של מוסדות חינוך שונים. קחו בחשבון גורמים כמו האם הם מציעים לימודים ללא פסיכומטרי, אם יש להם דרישות בגרות גמישות והאם תכנית הלימודים שלהם מספקת ידע מעשי התואם את דרישות השוק. 

הקדישו את הזמן כדי לסקור ביסודיות את הסילבוס של כל מוסד ולוודא שהתוכן מרתק ורלוונטי לתחומי העניין שלכם. שקלו היבטים נוספים כמו איכות המדריכים, משאבים זמינים, הזדמנויות התמחות או השמה בעבודה וכל שירותי תמיכה נוספים הניתנים על ידי המוסד. 

בשלב השלישי: משפרים סיכויי קבלה 

 
אחרי שבחרתם מה ללמוד ואיפה אתם רוצים ללמוד את זה ואתם עכשיו בעיצומם של הלימודים או לקראת סופם, זה הזמן להתחיל לחשוב על מקום העבודה. עכשיו איך משפרים את הסיכוי שלכם להתקבל לעבודה עם מה שלמדתם? 

בראש ובראשונה, זה מאוד עוזר אם המוסד שבו אתם לומדים מספק שירותי השמה לעבודה. ב-HackerU, למשל, אנו מחויבים לסייע לתלמידים שלנו למצוא עבודה לאחר סיום הקורסים שלהם. החבילה המקיפה שלנו כוללת סדנאות להכנת ראיונות עבודה, סימולציות של תרחישי ראיון עבודה, סיוע בכתיבת קורות חיים ועוד.  

על ידי ניצול שירותים ומשאבים כאלה, תוכלו לשפר את הסיכויים שלכם למצוא עבודה התואמת את הלימודים והשאיפות שלכם.  

בכל ראיון עבודה חשוב להיות מוכנים היטב. אל תתנו להיעדר תעודת בגרות או פסיכומטרי לערער את הביטחון העצמי שלכם. תאמינו בעצמכם ובידע ובכישורים שרכשתם. הדגישו את החוזקות שלכם והראו את התשוקה שלכם לתחום.  

לסיכום, הזמינות של תחומי לימוד ללא פסיכומטרי מציעה הזדמנויות רבות להצטיין במסלול הקריירה שבחרתם. חשוב שתהיה לכם הבנה ברורה של תחומי העניין וההתאמה שלכם כדי להבטיח הצלחה בלימודים. על ידי מינוף החוזקות שלכם וחתירה להשיג את השאיפות שלכם, תוכלו לצאת למסע מקצועי מספק ומתגמל. 


צ׳אט בוואטסאפשיחהלפרטים והרשמה