מדי יום, כל אחד מאיתנו נכנס לאינספור אתרי אינטרנט, בלחיצת כפתור או בהקלדת כתובת URL מסוימת. קל מאד להתייחס לאתרים ככאלה שפשוט נמצאים שם, ולשכוח כי גם להם צריך להיות בית – אותו שרת שיאחסן את האתר. על אותו עיקרון, מעטים מהגולשים נותנים את הדעת למערכת ניהול התוכן של האתר, שדומה שכאילו מתעדכן לו מעצמו.
מן העבר השני של התמונה, העבודה של בעלי האתר רק מתחילה, והיא דינמית תמיד. נקודת ההתחלה היא מציאת חברה שתאחסן את האתר באופן האיכותי, היעיל, וכן – גם הזול ביותר. מאמר זה, אשר נכתב על ידי מומחי אחסון אתרי וורדפרס של חברת Webgate, אחת החברות המובילות בישראל לאחסון אתרי אינטרנט, מסביר את האופציות העומדות בפני מפתחים לאחסון וורדפרס.
מיועד עבור אתרים אשר ניהול התוכן שלהם נעשה, כמובן, באמצעות מערכת מבוססת PHP זו. כבר מעצם המהות של וורדפרס, ניתן ללמוד לא מעט על סוג שרת האחסון שצריך להיכנס לתמונה, כאשר הנתונים מראים כי השרתים שעושים זאת בצורה האידיאלית הם שרתי Linux. עם זאת, גמישות קיימת גם קיימת, עם לא מעט אפשרויות אחרות.
בכל אחד מהמקרים, אנשי WebGate מתאימים את חבילת האחסון לצרכים, לסוג הפעילות ולהיקפה, כפי שמגדירים אותם בעלי האתר המיועד. נכון לעכשיו, מדובר על חבילות האחסון הבאות, כל אחת מהן עם רשימה מרשימה אחרת של נתונים טכניים:
חוזרים לדילמה העומדת בפני כל אדם המעוניין לפתוח אתר, באמצעות וורדפרס או כל מערכת אחרת, והיא זו הכלכלית. החשש העיקרי הוא שעלויות האחסנה יגרמו לכך שההשקעה כולה תהיה לא כדאית. במקרה של WebGate, ניתן להיות רגועים, מהבחינה הזו: אותן חבילות אחסון וורדפרס שהוזכרו ניתנות במחירים שווי נפש לחלוטין, המתחילים מתשעה שקלים בחודש בלבד, כולל מע''מ. בתשלום שנתי, אף ניתן לקבל הנחה של עשרה אחוזים נוספים.
המחיר הזול, חשוב להדגיש, אינו בא על חשבון המקצועיות בשום אופן. כוח האדם המנוסה של החברה מלווה את בעלי האתר לכל אורך הדרך, החל משלבי התכנון, דרך בחירת השרת המתאים לו ביותר )פרטי או שיתופי? שרת בארץ או בחו''ל?( ועד לשלבי התפעול או הטיפול בתקלות. כל אלה מאפשרים לסמן וי גם על ההיבט של אחסון אתר הוורדפרס, כך שניתן לצאת לדרך בלב שקט.