מדוע כל כך הרבה אקדמאים בוחרים בהסבה מקצועית?
בשנים האחרונות ניכרת מגמה בולטת בקרב בוגרי תארים אקדמיים, הן ברמת התואר הראשון והן ברמת התואר השני, לעסוק בקריירה בתחומי ההייטק.
עד כמה שעובדה זו מפתיעה, יפתיע אף יותר לגלות כי אין מדובר בקליטת אקדמאים על ידי חברות הייטק מעצם היותם בוגרי תארים, אלא דווקא כהסבה מקצועית.
מדובר במספר לא מבוטל של בעלי תארים המעוניינים בהסבה מקצועית להייטק בשל הבנה שמסלולי הקריירה שבחרו אינם מתאימים להם, מסיבות שונות.
אז למה זה קורה?
למרות שלכל אדם יש את המניעים הייחודיים שלו להמשיך בלימודי היי-טק לאחר השלמת תואר אקדמי, ישנם מספר גורמי-על שעשויים להניע את המגמה הזו.
אחת הסיבות המשמעותיות היא הרצון לשיפור תנאי העבודה. בעוד שעשויות להיות הזדמנויות עבודה רבות זמינות לבוגרים עם תואר ראשון בתחומם, ייתכן שתנאי העבודה וההטבות המוצעים לא יהיו אטרקטיביים כמו אלו בתעשיית ההייטק.
לתחום ההייטק יש ביקוש גבוה לעובדים מיומנים, מה שהופך אותו לאופציה אטרקטיבית עבור אנשים עם תארים אקדמיים. בוגרים העוסקים בלימודי הייטק יכולים לפתח מיומנויות מיוחדות המבוקשות מאוד על ידי ארגונים וחברות בענף זה.
מה לומדים ואיך מתקבלים?
עם המגוון הרחב של קורסי ההיי-טק הקיימים, לבוגרים עם תואר ראשון יש אפשרויות רבות לבחירה כאשר הם מחליטים להמשיך בלימודים בתחום זה.
מגוון זה של קורסים הוא גם גורם מפתח שמושך אנשים רבים, לא רק בעלי תארים אקדמיים, לתעשיית ההייטק. כמעט כל אחד יכול למצוא קורס שמתאים לתחומי העניין ולמטרות הקריירה שלו.
אנשים מסוימים עשויים לבחור ללמוד שפות תכנות ולהיות מתכנתים, בעוד שאחרים עשויים להתעניין בקורסים הקשורים לפיתוח אתרים, ניהול רשתות, אבטחת מידע או הסמכות סייבר.
ומה עם לימודי תואר ראשון? כל הדרכים פתוחות בפניכם!
בתום הקורס, אם תבחרו בכך, תוכלו להמשיך ללימודי תואר ראשון באחת מהמכללות המובילות בארץ של-HackerU יש הסכם שיתוף פעולה והכרה איתה.
המכללה תכיר בצורה מלאה בלימודים שלכם ב- HackerU כנקודות זכות.
ומה לגבי מציאת עבודה לאחר הלימודים?
אמנם קורס הייטק הוא התחלה מצוינת, אך המטרה הסופית היא להבטיח עבודה טובה בתחום ולהשתלב בצורה חלקה בתעשייה.
בלי זה, ייתכן שכל הרעיון של הסבה מחדש לא יהיה יעיל. למרבה המזל, מרכזי לימוד המציעים קורסי הייטק מבינים זאת ומספקים יותר מסתם העברת חומר. מרכזים אלו מציעים גם תמיכה לסטודנטים בכל היבטי מסע הלמידה שלהם, מהבנת החומר, להצלחה בלימודים ועד למציאת עבודה בהייטק.
יתר על כן, מרכזי לימוד אלה פועלים בשיתוף פעולה הדוק עם חברות וארגונים כדי להקל על שילובם של בוגריהם בתעשייה. המשמעות היא שאנשים שמסיימים קורס היי-טק יכולים ליהנות מהרשת ומהמשאבים של מרכזים אלו כדי לגשת למגוון רחב יותר של הזדמנויות תעסוקה ולהשיג את שאיפות הקריירה שלהם.
לפני ההרשמה לקורס הייטק, חשוב לעשות בדיקת נאותות ולבדוק האם במוסד יש מחלקת השמה והאם יש התחייבות חוזית לעבודה בתום תקופת ההכשרה.
ב-HackerU, 'החממה' להכשרת דור העתיד של ההייטק מעניקים לסטודנטים גם יעוץ ומיון, גם ליווי אישי וגם השמה לעבודה בסיום ההכשרה.
כבר במהלך הלימודים תפגשו את מחלקת ההשמה ותעברו סדנאות שפת גוף, סימולציות של ראיונות עבודה, תבנו פרופיל לינקדאין ותקבלו סיוע בכתיבת קו"ח.
לאחר שתהיו מוכנים, תצאו לראיונות עבודה אצל לקוחות שעובדים בשיתוף פעולה עם HackerU.
בעוד מאמר זה מציע המלצות חשובות, חשוב לציין שאין תחליף לייעוץ קריירה מותאם אישית מאנשי מקצוע מוסמכים שיכולים לספק הדרכה מותאמת בהתאם לנסיבות ולצרכים הייחודיים של כל אדם.
לפרטים נוספים על הסבת אקדמאים להייטק בחממה הטכנולוגית של HackerU לחצו כאן > https://www.hackeru.co.il/professional-development-for-academics